dinsdag 30 april 2013

Istanbul dag 7, 8 & 9

Zondag 28 April

Deze ochtend zijn we rond 11.00 uur de deur uit gegaan richting het Europese gedeelte. Het is een halfuurtje rijden met de auto en daarna nog een kleine 25 minuten met de boot. Vanaf het Europese deel was het nog ongeveer een halfuur lopen om bij de Aya Sofia uit te komen. Eenmaal hier aangekomen kwamen we erachter dat het sinds kort een museum is. Toeristen moeten omgerekend € 30,- betalen, voor een halfuurtje rond te lopen, terwijl Turkse inwoners slechts € 12,50 betalen. Wij vonden het niet de moeite waard om dit ervoor te betalen, deste meer omdat de Blauwe moskee aan de binnenkant bijna hetzelfde schijnt te zijn. Toen hebben we dus maar onze wandeling voortgezet richting de Blauwe Moskee, daar aangekomen was het echter 12.45 en dus volgens de bewaking gebedstijd, we mochten er dus niet in. Dan maar richting de Grand Bazaar, eenmaal onderweg hoorde we van mensen op straat echter dat deze op zondag gesloten is. Toen zijn we maar richting de Burger King gegaan, om eerst even te lunchen. Om daarna om 14.00 uur alsnog richting de Blauwe Moskee te gaan. Een klein kwartier later hadden we dat inmiddels wel gezien, het is voornamelijk blauw, en op de muren en plafonds zit een mooi bewerkelijk motief. Verder is de vloer rood tapijt en dit is in het Toeristische deel afgeplakt met plastic. Echter waren er wel wat mensen die misschien beter wel hun voeten hadden kunnen wassen. Want het rook er niet echt fris. Op de terugweg zijn we nog even rondgelopen en heb ik nog een paar souvenirs gekocht. Ook hebben we koffie gehaald bij de Starbucks, lekkere ijskoffie en hebben we nog in een boekenwinkel gekeken, maar dit was alweer aan de Aziatische zijde.
's Avonds hebben we een soort brood gegeten met vlees en groente erop, een soort Turkse pizza maar dan dubbelgevouwen.

Maandag 29 April

Dit was na de inspannende dag van Zondag echt een rustdag, lekker tijdschriften gelezen, rondgelopen in het park en een beetje sieraden gemaakt.

's Avond aten we gegrilde kip met salades met tomaat, ui en komkommer en hadden we daarbij Turkse aardappelsalade.

Dinsdag 30 April

Vandaag is er in Nederland een groot feest, koningin Beatrix draagt de troon over aan haar zoon Prins Willem Alexander, ik heb niet zoveel met het koningshuis. Ik zit dan ook te genieten van de heerlijke temperaturen hier in Turkije. Vanmorgen zijn we naar de Buyaka Mall geweest, dit is de Mall waar de Ikea ook zit. Ma is met Virginia in een hele grote supermarkt geweest, ik ben op eigen houtje winkels in de mall ingeweest, we hadden een tijd en verzamelplaats afgesproken, communiceren met winkelpersoneel was redelijk te doen, want de meeste spreken wel Engels. Ik heb bij de Intimissimi een broekje gekocht, wat ik eerder in Italie ook had gekocht, en wat erg fijn draagt. Verder heb ik vooral rondgekeken en niet zoveel gekocht, eenmaal terug op de verzamelplek hebben we bij de Ikea een Doner Menu gehaald, was niet heel bijzonder, maar had niet anders verwacht voor de prijs.

Vanavond hebben we ook weer lekker gegeten, de rest had verse Zalm, ik had gevulde pasta met gehakt erin wat vers gemaakt was, met zelfgemaakt deeg, daaroverheen zit dan tomatensaus gemengd met een yoghurt-knoflooksaus.

Morgen de koffer weer inpakken, en rustig aan doen. Want donderdag om 10.20 vliegen we weer terug naar Nederland. Als het goed is worden we met een taxi naar het vliegveld gebracht, dus ben benieuwd.
Mijn volgende artikel over de Woensdag(koffer inpakdag) en Donderdag (terugreis) komen waarschijnlijk pas donderdagavond online.

Liefs Desiree

Geen opmerkingen:

Een reactie posten